/ Over ons

Expeditiekantoor
Armos: ons verhaal

Met zes medewerkers mag je ons gerust een klein expeditiekantoor noemen. Maar wel een met stevige roots. Armos bestaat namelijk al sinds 1994. De Griekse oprichter van Armos, Georges Liocouras, koos de naam voor zijn expeditiekantoor niet zomaar. Armos is namelijk het Griekse woord voor ankerplaats. De plek waar het schip na een lange reis bescherming en rust vindt.

Armos had lange tijd nauw contact met een grote Griekse rederij. Daardoor lag de focus van het kantoor op zeevrachten richting de mediterrane gebieden, inclusief de bestemmingen in de Middellandse zee en aangrenzende Afrikaanse kusten.

Armos

Verhaal van loyaliteit


Al die jaren kon Armos rekenen op trouwe klanten die een beroep deden op de kennis van Georges en zijn expediteurs. Die loyaliteit had Georges aan één ding te danken: hij behandelde zijn klanten alsof ze zijn enige waren.

Maar die loyaliteit kwam van twee kanten. Want toen Georges de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, besloot hij zijn zaak over te dragen. Op die manier konden zijn klanten blijven rekenen op Armos. En zo liet hij ook zijn medewerkers niet in de steek.

In juni 2021 nam Martijn Noé het roer van Georges over. Ze kennen elkaar al jaren, van toen ze beiden nog werkten in hetzelfde gebouw. Martijns focus lag toen op scheepsagentuur en -bevrachting. Toch aarzelde hij geen moment toen de vraag kwam om Armos over te nemen. Op die manier kon hij zijn expertise uitbouwen. Bovendien wist hij dat Georges zijn expeditiekantoor had opgebouwd rond loyaliteit en klantgerichte service. Waarden die Martijn ook belangrijk vindt.

Verhaal van partnerships

Na de overname besloot Martijn dat het tijd was om de Griekse wateren te verlaten en de rest van de wereld te verkennen. Hij zorgde ervoor dat Armos lid werd van twee erkende agentuurnetwerken. Dankzij die netwerken van goedgekeurde en betrouwbare logistieke partners, heeft Armos aanspreekpunten over havens in heel de wereld. Met de bijhorende knowhow. Daardoor groeide Armos al snel uit tot een expeditiekantoor dat containers en stukgoederen over de hele wereld verscheept.

Naast zaakvoerder van Armos is Martijn nog altijd scheepsagent onder de naam Ship-Shape. Zo combineert hij beide expertises zodat hij u als klant een totaalpakket kan aanbieden.

Internationale zeevracht

Verhaal over passie voor het vak

Ondertussen bestaat ons expeditiekantoor uit een team van gedreven expediteurs. Hun kracht zit in hun expertise, ervaring en de goesting om u de beste service te bieden. En Georges? Die houdt nog altijd een oogje in het zeil en staat het team bij als consultant.

Dit is het team dat uw transport in goede baden leidt.